Een coaching praktijk opzetten

Een eigen coaching praktijk opzetten

Ben jij een coach als beroep en wil je je eigen coaching praktijk opzetten, maar je hebt geen idee hoe je het moet starten? In dit artikel geven wij antwoord op jouw brandende vraag.

Wat heb je nodig?

Er komt veel bij kijken om een eigen coaching praktijk op te richten. Je moet je inschrijven bij de KvK, de administratie bijhouden, een pand vinden en cliënten binnenhalen. Want zonder cliënten, geen praktijk. Er zijn ook bepaalde taken welk je uit handen kunt nemen door een extern bedrijf of misschien heb je wel verstand van administratieve zaken. Kijk eerst goed rond in je eigen netwerk of er personen zijn die je wellicht kunt helpen.

Voor een eigen coaching praktijk opzetten heb je ook een pand nodig, maar het kan ook zo zijn dat je aan huis een ruimte hebt en dat scheelt weer iets in de kosten. Het is ook verstandig om een ondernemingsplan te schrijven om alles op een rijtje te zetten. Maar wat ook belangrijk is, is de marketing. Hoe ga jij jezelf online op de kaart zetten?

Online je coaching praktijk opzetten

Naast offline je praktijk starten moet je ook online jouw coaching praktijk opzetten. In de meeste gevallen, kun je hier gratis mee beginnen. Maak social media profielen aan, schrijf je in op verschillende coaching platforms of maak een Google Mijn Bedrijf aan. Daarnaast is het mogelijk om je aan te melden op het handige en succesvolle platform van De Juiste Therapeut.

De Juiste Therapeut platform

De Juiste Therapeut is een online platform waar therapeuten, coaches en cliënten verbonden worden. De cliënten kunnen op basis van een zoekfilter naar de juiste coach of therapeut zoeken en direct een afspraak mee maken. Je kunt je gratis aanmelden, waarbij je een profiel krijgt waardoor je al een stap verder bent om online vindbaar te worden.

En wat krijg je als coach als je je aanmeldt:
-   Een gratis profiel
-   Direct boekingen ontvangen
-   Cliënten kunnen snel telefonisch contact opnemen of via de mail
-   Reviews van cliënten

Het bovenstaande is geheel gratis en vrijblijvend. Maar wil jij het complete plaatje, zodat je sneller online vindbaar bent, dus sneller cliënten aantrekt? Kies dan voor het volledig pakket van de juiste therapeut. Hier zit het volgende bij:
-   Een premium profiel
-   Geen vergelijkbare therapeuten op je profiel
-   Ruimt voor advertenties te plaatsen
-   Meer extra informatie op jouw pagina
-   Inzicht in statistieken
-   En natuurlijk een eigen website voor een coach

Het is de ideale oplossing als je gelijk alles compleet wilt hebben. Hierbij krijg je ook nog hulp van de specialisten van de juiste therapeut, dus je staat er niet alleen voor.

Ben je geïnteresseerd om je in te schrijven om online je coaching praktijk op te zetten? Neem dan snel een kijkje op de website.