Cranio sacrale therapie

Alle ins en outs over cranio sacrale therapie

Wat is cranio sacrale therapie?

Cranio sacrale therapie is een therapievorm die ondersteuning biedt in het achterhalen van de oorzaak van klachten. De schedel en het heiligbeen zijn samen een eenheid met de hersen- en bindweefsel. Elk zenuw, orgaan en bloedvat zijn omringd met bindweefsel. Bindweefsel is een bindende factor in ons lichaam. Het beschermt, houdt alle onderdelen bij elkaar en biedt extra steun.

Het is wel belangrijk dat bindweefsel blijft meebewegen tijdens onze bewegingen. Hierbij kun je denken aan sporten, werken, lopen, zitten en ademen. Indien bindweefsel niet goed meebeweegt, kunnen er problemen ontstaan. Dit kunnen lichamelijke klachten zijn, maar de klachten kunnen ook onduidelijk zijn. Je energie dwaalt af en je begint steeds minder lekker in je vel te zitten.

Tijdens cranio sacrale therapie leert je lichaam om zichzelf te herstellen. Net zoals u bijvoorbeeld op uw knie bezeert en het wondje geneest uit zichzelf.

Dit zelf genezende proces kan verstoort zijn door een ongeluk of een andere ervaring, zoals een operatie, ziekte of emotionele gebeurtenis. Dit proces kan ook verstoort zijn door de verkeerde voeding.

Cranio sacrale therapie helpt dit proces te verbeteren en zorgt ervoor dat het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt versterkt.

Raadpleeg hier direct een therapeut.

Een cranio sacrale therapeut

Een cranio sacrale therapeut kenmerkt als een specialist die het lichaam, ziel en geest in een geheel met het bindweefsel ziet. Een cranio sacrale therapeut probeert te voelen waar de verstoringen zitten. Dit doet de therapeut met zachte aanrakingen en bewegingen. Hierdoor probeert de therapeut het zelf genezende vermogen van het lichaam te verbeteren. Het kan zijn dat de cliënte een emotionele ontlading voelt, maar als eindresultaat krijgt de cliënt een beweeglijke lichaam en zelf genezende lichaam voor terug.

Een behandeling in cranio sacrale therapie

Het doel van cranio sacrale therapie is om meer ontspanning en beweging te krijgen in het bindweefsel van het lichaam. De therapeut richt zich op alle structuren van het lichaam die met elkaar verbonden staan, zoals botten, spieren, gewrichten en organen.

De therapeut doet met zachte handgrepen contact maken met het lichaam. Door deze behandeling krijg je meer ontspanning in je lijf, zodat er ook meer ruimte ontstaat in het lijf. De functie van de structuren van het lichaam zullen verbeteren en pijnklachten zullen verminderen of verdwijnen. Daarnaast wordt het zelfherstellende vermogen van het lichaam bevordert om zijn eigen werk te doen.

SER

SER, ofwel Somato Emotional Release, is een onderdeel van een cranio sacrale therapie behandeling. Door de verschillende aanrakingen op het lichaam kunnen bewegingen ontstaan die het lijf doet herinneren aan de gebeurtenis. Door deze 'unwinding' op te zoeken, kan deze beweging leiden tot meer vrijheid in het bindweefsel. Dit leidt tot een beter beweeglijke lichaam.

Coaching van een cranio sacrale therapeut

Tijdens cranio sacrale therapie leer je ook - aan de hand van bepaalde coachingstechnieken - meer duidelijkheid en structuur te creëren in het leven. Door deze gesprekken krijg je ook meer duidelijkheid over de onderliggende oorzaken van de klachten.

Duur van een cranio sacrale therapie behandeling

Normaliter duurt een behandeling tussen 50 en 60 minuten. Daarnaast kunnen er meerdere sessies plaatsvinden in een tijdsperiode van minimaal 2 weken. Hierdoor krijgt de lichaam voldoend rust tussen een sessie. In principe merk je al verschil in de klachten na 2 behandelingen.

Hulp nodig?

Op ons platform kun je eenvoudig in contact komen met een cranio sacrale therapeut. Boek direct een behandeling. Of neem contact op met een therapeut voor meer vrijblijvende informatie over een behandeling via het contactformulier op het profiel.Klik hier om een therapeut te zoeken in jouw regio.

Klik hier om een therapeut te vinden in jouw regio.