Eigen praktijk starten coach

Een eigen praktijk starten als coach?

Yes, alles is rond en je kunt je eigen praktijk starten als coach, maar hoe moet je beginnen? Er komt veel bij kijken bij een eigen praktijk, maar de eerste stap is al binnen en dat is je diploma voor een coach. En wat is de volgende stap? Dat lees je hieronder.

Hoe start je met je eigen praktijk?

Heb je al een eigen ruimte op het oog of heb je een ruimte in of naast je woonhuis? Welke werkwijze bied je aan, een businessplan schrijven of ben je al ingeschreven bij de KvK? Dit zijn een van de vele stappen die je moet ondernemen om te starten met je eigen praktijk als coach. 

Daarnaast is het belangrijk dat je jezelf online op de markt zet. Maak je zichtbaar door een bepaalde huisstijl te laten maken en een website. Jouw cliënten zitten vaak met hun handen in het haar en hebben hulp nodig van een coach voor zijn of haar probleem. Meestal delen ze dit niet graag met andere in de omgeving en zoeken ze het vaak op via Google. Ben jij online niet vindbaar voor jouw potentiële cliënten, dan loop je een kans mis. 

Online vindbaar als coach

Hoe maak je je online vindbaar als coach? Om te beginnen is het een tip om je aan te melden bij verschillende platforms, accounts aan te maken op social media en een website te laten maken. 
Een fijn online platform is De Juiste Therapeut, hier komen cliënten en verschillende therapeuten en coaches samen. Je kunt je gratis aanmelden waarbij je een profiel krijgt met jouw bedrijfsgegevens en een boekingsformulier. Cliënten kunnen snel en gemakkelijk een afspraak maken en ze weten meteen waar jouw praktijk is. Je bent meteen al een stuk zichtbaarder voor jouw cliënten. 

Als je liever meteen alles goed wilt hebben, kun je een compleet pakket nemen. In het complete pakket van de juiste therapeut zit het volgende:

- Een premium profiel
- Advertentie ruimte 
- Extra informatie van jouw praktijk op de zoekresultaten pagina
- Inzicht in statistieken zoals het aantal klikken op telefoon, e-mail en website 
- Hulp bij online marketing werkzaamheden zoals zoekmachine optimalisatie en Google Ads

En wat uiteraard ook belangrijk is, je hebt er gelijk een speciale website bij voor therapeuten en coaches. 
Je hoeft niet meer te kijken naar een aparte websitebouwer en een online marketing bureau, maar bij de juiste therapeut heb je alles onder 1 dak. 

Meer dan een eigen praktijk starten coach

Als je bij het starten van een eigen praktijk denkt aan alleen een werkruimte en de spullen die je nodig hebt, dan heb je het fout. Het is meer dan alleen het tastbare. Jezelf online op de kaart zetten is belangrijk om cliënten aan te trekken. Je kunt een mooi praktijk hebben, maar als je geen cliënten hebt dan heb je er ook niet veel aan. 

Wil jij graag advies of hulp bij het opzetten van je de vindbaarheid van je praktijk? Bekijk de mogelijkheden op de website van de juiste therapeut en de specialisten helpen je graag verder, want er komt al genoeg op je af.