Energetisch therapeut:

Energetisch therapeut: wat doet een energetisch therapeut?

Je wilt je graag meer ontspannen en energieker of fitter voelen. Of ben je op zoek naar minder last van emotionele klachten? Een energetisch therapeut met energetische therapie kan je de weg wijzen naar een gelukkiger leven. Iedereen is op zoek naar innerlijke rust en vrijheid. Dat snapt een energetisch therapeut als geen ander.

Wat doet een energetisch therapeut?

Een energetische therapeut behandelt met een holistische filosofie. Hierbij kijkt een energetische therapeut niet specifiek naar het behandelen van de symptomen, maar wordt er gekeken naar het algehele beeld van de mens. Je kunt denken aan emotionele, mentale, fysieke en spirituele gesteldheid. Al deze punten kunnen namelijk invloed hebben op elkaar. In andere woorden: bij energetische therapie wordt er gekeken naar de oorzaak van de klacht en niet naar het gevolg in symptomen.

Een energetische therapeut gaat tijdens energetische therapie deze blokkades opzoeken via een holistische behandeling. Dat kan door middel van ruiken, horen, proeven, denken, voelen, maar ook via energie van de handen.

Begeleiding van een energetisch therapeut

Heb je een pijnlijke herinnering meegemaakt en komen daarbij vervelende gevoelens in je gedachten? Onder begeleiding van een energetische therapeut leer je om vervelende gevoelens om te zetten in 'positiviteit' en deze gedachten te accepteren. Vervelende gedachtes zijn niet prettig, maar kunnen altijd voorkomen in het leven. Met een energetische therapeut leer je hier mee om te gaan en niet meer te blokkeren.

Welke methodes zijn er bij een energetisch therapeut?

Energetische therapeuten werken in vele gevallen met verschillende methodes. Er is bijvoorbeeld een methode gericht op loslaten, rouwverwerking of ontspanning. Ook voor lichtere klachten is hulp van een energetische therapeut erg prettig.

Welke klachten behandelt een energetisch therapeut?

Zoals hierboven beschreven, kun je voor vele klachten bij een energetisch therapeut terecht. Energetische therapeuten behandelen zowel volwassenen als kinderen. De klachten kunnen variëren op het gebied van mentale, emotionele of lichamelijke welzijn, zoals:
  • hoofdpijn;
  • rugpijn;
  • stress;
  • lusteloosheid;
  • slapeloosheid;
  • hooggevoeligheid;
  • angst;
  • of depressie.
In het kort houdt een energetisch therapeut zich bezig met het in balans brengen van je eigen energiesysteem en het vermogen in zelfgenezing, waardoor je energie weer vrij door het lichaam gaat. Je krijgt weer kracht en meer vitaliteit. Daarnaast geniet je weer veel meer van alle mooie momenten in het leven!

Hulp nodig?

Ben je geïnteresseerd in energetische therapie van een energetisch therapeut? Op ons platform vind je verschillende therapeuten die gespecialiseerd zijn in deze holistische filosofie. Je kunt eenvoudig contact opnemen met één van deze therapeuten en een afspraak inplannen voor een behandeling. Geniet weer van al het moois dat het leven brengt!