Hoe krijg ik klanten als coach?

Een grote vraag die jij als (startende) coach hebt: hoe krijg ik klanten als coach? Je bent misschien net begonnen als coach of je bent al langer bezig in het vak. Maar hoe trek je potentiële klanten aan> In dit korte artikel lees je 5 tips om je verder te helpen om meer cliënten aan te trekken en de meeste zijn gratis, dus lees snel verder. 

Tip 1
Online vindbaarheid  
Ben jij nog niet online zichtbaar, dan loop je een grote kans mis. Je kunt bijvoorbeeld starten met een Google Mijn Bedrijf, hier plaats je jouw praktijkgegevens waardoor je gevonden wordt in Google zoekmachine en Google Maps. Tevens kunnen jouw huidige cliënten recensies plaatsen, waardoor je betrouwbaarder overkomt als coach. En denk vooral aan een website, dit is het online visitekaartje van jouw bedrijf, een belangrijk marketingonderdeel.

Tip 2
Aanmelden bij een online platform  
De Juiste Therapeut is een online platform waar cliënten en therapeuten samenkomen. Cliënten kunnen door middel van een zoekfunctie de juiste therapeut vinden voor zijn of haar probleem. Jij, als coach kunt je gratis aanmelden. Je krijgt een profiel met jouw bedrijfsgegevens en de cliënten kunnen een online boeking aanvragen.

Tip 3
Een website voor een coach 
Zoals bij tip 1 staat geschreven, is een website essentieel. Potentiële cliënten zullen vaker online zoeken naar een coach en als jij niet online vindbaar bent op het web, dan zullen ze naar jouw concurrenten gaan die wel een website hebben. Voorkom dit en start met een website. Bij de Juiste Therapeut bieden we een compleet pakket aan met een speciale website voor coaches en therapeuten.

Wat zit er in het pakket: 
  • Een professionele en gebruiksvriendelijke website
  • Van een gratis profiel naar een premium profiel
  • Ruimte voor advertenties
  • Geen soortgelijke coaches/therapeuten op je profiel
  • Optie om meer informatie te plaatsen op je profiel
  • Inzichten in statistieken
  • Advies bij zoekmachineoptimalisatie, Google Ads en meer
 Voor meer informatie over dit pakket, kun je hier klikken. Op deze manier zul je sneller klanten aantrekken als coach.

Tip 4
Profileren via social media  
Een Facebook, Instagram of LinkedIn profiel zijn gratis accounts welk je in een paar minuten hebt aangemaakt. Het is goed dat je overal actief bent of online zichtbaar bent op het Internet. Zo krijg je meer kans om meer klanten te krijgen als coach. Ben je niet goed met social media en wil je hier hulp bij of wil je graag de zorg uit handen geven, dan kun je bij de juiste therapeut terecht.

Tip 5
Mond-tot-mond reclame   
De ouderwetse methode wat nog altijd werkt, is mond-tot-mond reclame. Laat je vriendenkring of je huidige cliënten je aanbevelen bij andere mensen. Het komt vertrouwelijker over, als iemand een coach nodig heeft voor zijn of haar klacht dan kloppen ze eerder bij een ‘bekende’ aan.    

Zo zijn er nog veel meer tips hoe je meer klanten krijgt als coach. Bij de juiste therapeut zitten de specialisten klaar om je verder op weg te helpen. Bekijk op de website naar alle mogelijkheden om meer cliënten naar jou praktijk te trekken.