Heb ik een kinderpsycholoog nodig voor mijn kind?

Een kinderpsycholoog heeft zich gespecialiseerd in ontwikkelingspsychologie waarin de ontwikkeling van het kind centraal staat. Een kind kan in zijn opgroeifase last hebben van ups en downs. Het kind kan last hebben van humeurigheid of problemen met vriendjes op school. Ook kan een kind last hebben van een dip in schoolprestaties. Dit is natuurlijk vervelend voor een kind, maar hoe weet je nu of je een kinderpsycholoog nodig hebt voor je kind? Worstelt je kind met iets in het leven? Wanneer zoek je hulp?

Een kind blijft ontdekken

Schoolproblemen, stemmingswisselingen of angstaanvallen kunnen vaker voorkomen bij een opgroeiend kind. Dit kan de normaalste zaak van de wereld zijn, waardoor je niet voor elk schoolprobleem of stemmingswisseling een kinderpsycholoog hoeft in te schakelen. Je kind ontdekt dagelijks nieuwe dingen in het leven wat een impact kan zijn op zijn of haar houding. Deze nieuwe ontdekkingen kun je als ouder ondersteunen om het een plekje te geven. Bied een luisterend oor aan je kind. Het is begrijpelijk om meteen hulp te willen inschakelen van buitenaf, maar een luisterend oor bieden aan een kind doet veel goeds.

Een kinderpsycholoog inschakelen

De signalen om professionele hulp te zoeken bij een kinderpsycholoog

Zoals eerder beschreven, hoef je niet voor een kleine tegenslag hulp te zoeken bij een kinderpsycholoog. Maar wanneer dan wel? Het kan zijn dat een probleem uit de kinderjaren uitgroeit tot een enorm struikelblok in het leven van een kind. Deze onderstaande signalen kunnen een reden zijn om hulp in te schakelen van een kinderpsycholoog:
  • Problemen binnen het gezin bij een bepaalde situatie
  • De resultaten op school blijven dalen
  • Vriendschappen behouden gaat niet voortvloeiend
  • Weinig zelfvertrouwen
  • Bang voor de toekomst
  • Weinig tot geen eetlust
  • Het vertonen van negatief gedrag
  • Het verwonden van zichzelf of poging tot verwonding
  • Zelfmoordneigingen
  • Het kind geeft aan dat zijn ouders geen zorgen hoeven te maken als het kind verdwijnt

De hulp inschakelen van een kinderpsycholoog

Als ouder is het belangrijk dat jij op je gevoel blijft vertrouwen. Gaat het niet goed in één van de bovenstaande punten? Schakel hulp in van een kinderpsycholoog. Dit kan via ons platform. Ouders gaan er vaak van uit dat een behandeling voor een kind kan leiden tot medicatie of een ziekenhuisopname, maar een kinderpsycholoog helpt met verschillende strategieën om problemen op te lossen voor het kind. De hulp inschakelen van een kinderpsycholoog kan het leven gemakkelijker maken voor zowel de ouder als het kind.

Hulp nodig van een kinderpsycholoog?

Laat uw kind niet te lang met één van de signalen rondlopen en trek vroegtijdig aan de bel om nare gevolgen te voorkomen. Een kinderpsycholoog inschakelen kan via ons platform. Op ons platform staan duizenden therapeuten, waardoor er altijd een therapeut te vinden is die aansluit bij het probleem van je kind. Benieuwd hoe een kinderpsycholoog te werk gaat? Via het platform kun je eenvoudig contact opnemen met een psycholoog.