Hypnotherapie: onderbewustzijn naar je gedachten

Hypnotherapie: waar komen die nare gevoelens vandaan? Waarom word je onzeker op het werk? Waarom vind je in een bus zitten eng? Waarom worden alle relaties beëindigd? Eigen gevoelens zijn niet altijd makkelijk te begrijpen. Hypnotherapie is een manier om onder begeleiding van een hypnotherapeut meer inzicht te krijgen over jezelf. De woord zegt het al: in deze therapie ben je onder hypnose. Onder hypnose zijn is handig om helemaal op jezelf te kunnen richten. 

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij je onder hypnose gaat. Het wordt ook wel onderbewustzijn therapie genoemd. Tijdens een hypnose ga je terug naar het onderbewustzijn. Zo kun je dichter bij jouw klachten of problemen komen om deze uiteindelijk op te lossen. Er zijn verschillende methodes om iemand onder hypnose te brengen. Dit kan door bijvoorbeeld beelden van rustgevende natuur in je hoofd te of je spieren helemaal te ontspannen.  

Onder hypnose zijn kan voor sommige mensen als onwennig of angstig worden ervaren. Er gaan ook verschillende  vooroordelen rond over deze manier van therapie, echter is dat nergens voor nodig. Tijdens een hypnose is het niet de bedoeling dat je volledig de controle over jezelf verliest. Je houdt ten alle tijde controle over jezelf en je leert tevens meer controle te krijgen over je eigen gedachtes en gevoelens.

In een hypnotische onderbewustzijn is het eenvoudiger om volledig te kunnen ontspannen en op jezelf te focussen. Hierdoor krijg je meer inzicht in je herinneringen, gedachten en gevoelens. Via deze weg kun je eenvoudiger op zoek gaan naar de oorzaken van psychische klachten, zoals de angst voor een trein of onzekerheid op het werk. Samen met je therapeut krijg je inzichten om problemen te erkennen, te accepteren en op te lossen. Het doel van hypnotherapie is vooral klachten te verminderen en beter om te leren gaan met psychische klachten.

Hypnotherapie kan ook worden toegepast tijdens een EMDR therapie, schematherapie of cognitieve gedragstherapie. 
hypnotherapie

Een behandeling met hypnotherapie

Elk persoon is anders met onderbewustzijn therapie

Elk mens is anders. Hierdoor is de precieze inhoud van een hypnotherapie per persoon verschillend. Een therapeut bespreekt met jou de achtergrond van je leven om zo een duidelijk beeld te krijgen hoe de behandelaar jou kan helpen. Wanneer je bijvoorbeeld bang bent voor een vliegtuig zal een therapeut je niet onder hypnose brengen met beelden met een rustgevende lucht. 

Een therapeut geeft altijd uitgebreide voorlichting over de therapie en de hypnose. Er is genoeg tijd om vragen te stellen over de hypnose en hoe het werkt. De wijze waarop je onder trance wordt gebracht verschilt ook per persoon. De therapeut kan verschillende vragen stellen over herinneringen, je gevoelens ten opzichte van een gebeurtenis of persoon of je angsten. Je leert tijdens hypnotherapie goed je gevoelens onder woorden te brengen, te begrijpen en te veranderen.

Hypnotherapie is per persoon verschillend, waardoor het aantal sessies per persoon verschilt om je klachten op te lossen.

Hulp nodig?  

Neem vrijblijvend contact op met een hypnotherapeut. Of vul het afsprakenformulier in voor een hypnotherapie. 

hypnotherapie