vind een psycholoog

Vind een psycholoog

Wil jij graag een psycholoog vinden? De juiste psycholoog vinden kan een moeilijke opgave zijn. Om een psycholoog te vinden, dien je rekening te houden met een aantal belangrijke zaken. Wij geven jou tips om de juiste psycholoog te vinden.

Verschillende tips om een goede psycholoog te vinden
Tip 1: Neem de tijd om een goede psycholoog te vinden

Een goede psycholoog die bij je past vind je niet binnen 3 tellen. Het is raadzaam om de tijd te nemen om te onderzoeken welke psycholoog bij jou past.   Krijg antwoord op de volgende vragen:

  • Wat zijn de specialisaties?
  • Heeft deze psycholoog al ervaring met jouw klachten?
  • Wat is zijn voorgaande werkervaring en/of opleiding?

Onderzoek deze vragen en krijg meer een beeld naar wat voor psycholoog jij op zoek bent.

Tip 2: Vind een psycholoog door verschillende therapievormen uit te proberen
Er zijn veel verschillende therapievormen binnen de psychotherapie. Deze psychologen maken allemaal gebruik van een andere stroming en methodes. De manier van werken kan verschillen op de volgende manieren:

  • Een gesprekstherapie;
  • Een lichaamsgerichte therapie;
  • Een creatieve therapie.

Probeer te ontdekken wat het meest bij jou past. Praat je liever in een gesprek of ga je liever aan de slag met een lichaamsgerichte therapie? Het kan zijn dat je enkele vormen van psychotherapie eerst moet uit proberen, voordat je weet of het echt bij je past. Via dejuistetherapeut.nl kun je ook alvast een gesprek aangaan, zodat een psycholoog meer kan vertellen over de therapievorm. Alle psychologen op dejuistetherapeut.nl vind je hier.

Tip 3: Kies voor de psycholoog met wie je een 'klik' voelt
Het is ontzettend belangrijk om een psycholoog te kiezen met wie je een 'klik' voelt. Om het therapeutische proces te laten slagen, is het van belang dat jij je op je gemak voelt. Zo kun jij altijd jezelf zijn tijdens de therapie, waardoor de kans van slagen een aanzienlijk groter is. Kort samengevat kijk je naar de kwaliteiten van een psycholoog, maar ook de binding met de psycholoog.

Vind een psycholoog op het platform

Op dejuistetherapeut.nl vind je in drie stappen de juiste psycholoog in jouw buurt. Je kunt eenvoudig filteren op jouw gewenste regio, de categorie en kwaliteit van de psycholoog. Zit er een passende psycholoog tussen? Je kunt direct een afspraak maken. Twijfel je nog of de therapievorm bij jou past? Op ons platform kun je eenvoudig contact opnemen met een therapeut.

Vind een psycholoog bij op ons platform. Klik hier om naar alle therapeuten te gaan.